Voor welke spoelbak geschikt:

Voor een normale roestvrijstalen spoelbak, géén composiet en géén stenen spoelbak.
In de vaatdoekhouder zit een koppelmagneet bestaande uit twee magneten, een voor de buitenkant van de spoelbak en de andere voor aan de binnenkant van de spoelbak.
Deze moeten elkaar wel kunnen “ontmoeten”, dus het mag niet te dik zijn.

Let erop:

Dat het pijltje op de buitenmagneet naar boven wijst, bij de bevestiging van de vaatdoekhouder.
Haal de plaksticker van de buitenmagneet niet eerder ervan af voordat je zeker weet dat je de vaatdoekhouder daar wilt hebben hangen.
Want eenmaal geplakt is zeer moeilijk weer te verwijderen en hij plakt daarna niet meer opnieuw.
Het plakken van de buitenmagneet dient er alleen maar voor dat als je de vaatdoekhouder af en toe uit de spoelbak haalt, de buitenmagneet niet naar beneden valt.

Let erop: Dat je het rubber goed onderhoudt.

Regelmatig schoonmaken, niet in de afwasmachine mee laten draaien, géén schoonmaakmiddelen gebruiken in de spoelbak die het rubber aantasten (ook al haal je deze uit de spoelbak, er blijft altijd wel iets achterwege), lees eerst de aanwijzingen op de schoonmaakfles. In ieder geval géén zuurhoudende schoonmaakmiddelen zoals, schoonmaakazijn, Dasty, allesreiniger, Viakal etc.
Want ontstaat er een minuscuul gaatje in het rubber dan kan de magneet die achter het rubber verscholen zit gaan roesten en opzwellen, wat er dan voor zorgt dat het rubber barst en de magneet niet meer werkt.

Wat als de vaatdoekhouder zakt:

  • Het pijltje van de buitenmagneet wijst niet naar boven, het is een koppelmagneet en stoot dan af en de magneten pakken dan maar voor de helft.
  • De spoelbak is te dik
  • Het rubber is aangetast (zie bovenstaande aanwijzingen) en sluit niet meer goed aan.