Magisso Benelux is importeur van Magisso producten in Nederland, België en Luxemburg.

Het verhaal van Magisso begon in 2008 met twee mannen, Juhani en Anssi. Ze wilden een internationaal ontwerpbedrijf starten, zonder voorafgaande kennis van- of ervaring met ontwerp of internationaal zakendoen.

Werkelijk.

Wat ze wel hadden, was een brandende passie om vervelende alledaagse problemen op te lossen en het leven gemakkelijker te maken. Eén puzzel die de jongens voortdurend bespraken, was bijvoorbeeld ‘waar ter wereld kun je je vaatdoek opbergen?

Sterker nog, vroeger zouden mensen gewoon nonchalant hun vochtige, door bacteriën geteisterde vaatdoek zomaar neergooien, waar dan ook: bovenop de kraan, naast de kraan, misschien zelfs in hun keukenkastje.

In 2009 lanceerde Magisso de innovatieve magnetische vaatdoekhouder, en onmiddellijk wisten Juhani en Anssi dat ze hun plek hadden gevonden: een ontwerp dat zowel adembenemend mooi is als aangenaam probleemoplossend.

Het leven is gevuld met kleine alledaagse problemen en de iconische Cloth Holder was slechts een eerste blik op wat Magisso in petto had. In 2011 werkten het Magisso-duo samen met Maria Kivijärvi, een opkomend ontwerpertalent. De legendarische Magisso Cake Server is ontstaan ​​uit een samenwerking die het begin zou zijn van een meerjarige partnerschap met meerdere producten tussen Magisso en Maria.

De slimme, maar toch verbluffende Cake Server was meteen een hit: tot nu toe heeft hij 4 internationale designprijzen gewonnen, de instructievideo heeft maar liefst 50 miljoen views gekregen en – leuk feit – het wordt algemeen beschouwd als het meest voorkomende huwelijksgeschenk in Finland. Zoek het niet op, geloof ons maar gewoon.

De Cake Server werd gevolgd door een reeks hits, zoals onze unieke kantelbare theekop. Ontworpen door Laura Bougdanos en Vesa Jääskö, bleek de theekop een groot succes te zijn dat tot op de dag van vandaag een van onze bestsellers blijft.

Begrijp ons niet verkeerd – onze kantoorkasten staan ​​vol afgrijselijke prototypen die om heel goede redenen nooit het daglicht zullen zien. Ja, de opstartgeest is altijd sterk geweest bij Magisso, en dat betekent dat we ervoor gaan – als een product-idee mislukt, betekent dat alleen dat je de kennis hebt opgedaan om de volgende nog beter te maken.